KOTIINKULJETUS | KOKO VALIKOIMA: osta 3, maksa 2 | ILMAINEN PALAUTUS

KIRKKAAT KATUVALOT HÄIRITSEVÄT UNTA

Unimaski


Terveydensuojelulain mukaan valo voi olla haitaksi ihmisen terveydelle ja valon välkkyminen voi lisätä haittoja entisestään. On tutkittu, että katuvaloista tuleva niin kutsuttu valosaaste saattaa jopa aiheuttaa hormonimuutoksia ja vähentää yöhormonina tunnetun melatoniinin tuotantoa ja näin häiritä ihmisen unirytmiä.

Myös valon värillä voi olla merkitystä. Esimerkiksi kirkkaat ja kylmät led-valot voivat häiritä enemmän kuin lämminsävyiset valot. Tutkimusten mukaan kuitenkin myös himmeät ja punaiset valot voivat heikentää unen laatua. Ne vaikuttavat joillain ihmisillä myös nukkuessa, sillä jokaisen silmäluomen paksuus on yksilöllinen. Paksummat luomet suojaavat valolta paremmin.

Katuvalojen häiritsevyyden kynnys on matalampi makuuhuoneessa, jossa pitää pystyä nukkumaan. Valo voi tunkeutua sälekaihtimien ja verhojen läpi. Pimentävät verhot ovat hyvä ratkaisu, mutta verhojen reunoista voi pilkahtaa valoa, joka voi vaikeuttaa nukahtamista ja häiritä unta. Unimaskilla saat estettyä helposti katuvalojen häikäisyn ja nukut paremmin.

Estä katuvaloista tuleva unta häiritsevä valosaaste ja tutustu Uinuan aikuisten unimaskeihin täällä.